Omgeving Aalsmeer/Westeinderplassen

De Westeinderplassen vallen in het “Blauwe Hart" / Hollandse plassengebied. De Kaagplassen, De Braassem en Amsterdam en zijn goed bereikbaar via de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Er zijn tal van leuke trips te maken, zoals rondje Leiden en Amsterdam.

Onze haven en Aalsmeer bevindt zich strategisch in midden van dit prachtige vaargebied. De Jachthaven ligt direct gelegen aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer, waardoor uitstapje in de omgeving tot de mogelijkheden behoort.

Er zijn verschillende horeca- en attractiemogelijkheden:  Brasserie Nieuwe Meer, Joseph aan de Poel, Restaurant De Zotte Wilg, Restauarant Oevers etc.

Aalsmeer Centrum is op loopafstand bereikbaar, maar ook via de boot. Aanlegmogelijkheden in de Koolhaven vanaf de plas, of Praamplein vanaf de Ringvaart.
Leuke winkels en goede supermarkten per boot bereikbaar. Wilt u een fiets huren dan kan dat ook.
Per 1 juni is Floriworld geopend, een reis door de tijd van de bloemen en plantensector. (à la de Heineken Experience).  Een bezoekje waard.

 

Kaart thumb

Ook op de plas zelf zijn verschillende gemeentelijke aanlegplaatsen. Op de Waterkaart zijn deze goed aangegeven. Met name voor jonge kinderen is het fijn om ook even van de boot af te kunnen. Klik op de Waterkaart van de Westeinderplassen en krijg een indruk van de Westeinderplassen.

Of klik op Video om de promotiefilm van Visit Aalsmeer te bekijken.

Klik hier om live van de Westeinder Plassen te genieten.